4. LATAR BELAKANG SYARIKAT

LATAR BELAKANG SYARIKAT

Syarikat yang menawarkan kita sebuah kesihatan dan kewangan yang hebat ini adalah dari 4LIFE Research, sebuah syarikat yang berpengalaman dalam bidang menyelidik dan mencipta pemakanan tambahan dari Sandy, Utah, USA. Telah mula beroperasi sejak tahun 1998 dan syarikat ini mempunyai pasukan R&D sendiri (Research & Development) yang terdiri dari para pakar saintis terkemuka.
4LIFE Research telah berkembang hampir ke serata dunia dengan membuka pejabat di setiap negara. Lebih dari 50 buah negara telah menikmati kesihatan dan kewangan yang diberikan oleh syarikat yang hebat ini. Dan akhirnya pada tahun 2004, 4LIFE telah mulakan perniagaannya di negara kita, Malaysia. Lokasi pejabat 4LIFE terletak di Unit5.02, Tingkat 5, Amcorp Tower, Petaling Jaya, Selangor(gambarajah diatas).

4LIFE Research terkenal dengan produk terulung mereka iaitu sebuah produk pembina antibodi badan, 4LIFE TRANSFER FACTOR. Produk ini telah disahkan oleh para saintis diseluruh dunia sebagai PRODUK PALING TERBAIK atau PRODUK NO.1 DI DUNIA dalam peningkatan sistem imun untuk badan manusia. Produk Transfer Factor ini telah diPATENkan.
Pada tahun 2003, 4LIFE telah dinobatkan oleh sebuah majalah terkemuka, INC500, sebagai syarikat no. 1 dalam industrinya di Amerika Syarikat. Setiap tahun majalah ini akan menyenaraikan 500 buah syarikat persendirian yang paling pesat berkembang di rantau USA dan 4LIFE Research terletak ditangga ke 15. Oleh 4LIFE dan hanya syarikat 4LIFE sahaja yang boleh mengusaha dan mengedarkannya. Dan lebih menarik lagi produk ini di paten adalah bagi memudahkan kita untuk menjalankan perniagaan ini TANPA gangguan pihak lain. Ini adalah satu pengiktirafan hasil daripada produk utama 4LIFE, iaitu 4LIFE TRANSFER FACTOR.
Syarikat 4life Research tersenarai sebagai No 15 dalam top 25 Syarikat MLM Marketing seluruh dunia selepas 11 tahun ditubuhkan. Fakta ini adalah berdasar kajian internet terhadap kepopularan website utama sesebuah syarikat MLM itu. Ini penting sekiranya anda ingin mengetahui apakah produk yang sedang popular di seluruh dunia pada hari ini.

Nombor 15? Macam tak berapa baik kalau dilihat. Tapi anda harus lihat dulu apakah kategori yang dinilai dalam rangking ini. Kategori yang melayakkan sebuah syarikat MLM tersenarai dalam rangking ini adalah seperti berikut.


1) The company must be a self-described Network Marketing, Multi Level, or MLM company – Bermaksud, Syarikat haruslah syarikat MLM untuk tersenarai dalam rangking ini.


2) The company must be in business for at least 10 years as of January 1, 2009. – syarikat haruslah berumur sekurang-kurangnya 10 tahun pada bulan Januari 2009 sejak tarikh ditubuhkan.

3) The company page must have a Google Page Rank - GPR. A scale of 1 to 10 with 10 being best – Bermaksud, ranking yang diiktiraf oh enjin carian google. Berskala 1 hingga 10. Nombor besar menunjukkan rangking yang lebih baik. Google page rank menunjukkan betapa popularnya sesebuah website itu.4) The company must have an Alexa Rank – AR. – Ranking yang digunakan oleh Alexa. Nilai yang kecil menunjukkan kepopularan website utama syarikat.


5) The company must show up in Google Trends - GT. All Regions. Last 12 months. – Haruslah muncul dalam Trend paling popular google dalam masa 12 bulan yang lepas.


Screenshoot dari website http://www.nexera.com

Maklumat ini percuma dan adil. Semua website utama bagi syarikat ini dinilai perdasarkan perkataan (keyword) yang sama iaitu MLM.

Jika dibandingkan dengan syarikat lain yang sudah sekian lama bertapak di seluruh dunia, tempoh masa 11 tahun itu menunjukkan 4Life Research sangat popular berbanding syarikat lain. Jika dikira dari bawah, syarikat 4life research boleh dikatakan naik satu tangga setiap tahun sejak ditubuhkan. Melihat kemajuan pesat syarikat 4Life, Bayangkan saja selepas 14 atau 50 tahun, di manakah kedudukan syarikat ini?